Thursday 9 June 2011

Seceta in 2011? - Cum sa ne ferim culturile!?!

Consiliul International al Cerealelor (IGC) si-a revizuit previziunile anterioare, si a anuntat ca productia de grau din 2011-2012 va fi mai mica decat anticipau.

Se pare ca din nou este vremea cea care decide scaderea recoltelor cu aproximativ 6 milioane de tone in intreaga lume, din care, doua treimi vor apartine Europei.

Chiar ieri citeam un articol in care eram avertizati ca lunile iulie si august vor avea temperaturi peste mediile anuale din aceasta perioada si vor fi insotite de seceta. Asadar, sa ne bucuram de ploaia ce cade zilele acestea peste Romania, si sa speram ca va mai veni macar cate o tura la 2 saptamani.

Zbigniew Kundzewicz, unul dintre autorii unui raport conceput de Grupul Interguvernamental de Experti ai ONU privind evolutia climatului (GIEC), ne informeaza ca seceta va afecta cea mai mare parte a sudului continentului, iar in alte zone, vor aparea inundatiile. Acesta vorbea si de ciclurile de inundatii care apar o data la aproximativ 100 de ani, spunand ca frecventa acestora se va mari, acestea aparand din 50 sau chiar din 20 in 20 de ani.

Si daca tot vorbim de ploi si irigatii, dati-mi voie sa va recomand un utilaj agricol care va va fi din ce in ce mai util daca tinem cont de faptul ca cantitatile de precipitatii pe m2 sunt din ce in ce mai mici.
Este vorba de Scarificatorul Agricol - utilaj de pregatire a terenului, care lucreaza la adancimi mari, permitand intrarea apei la radacinile culturilor si asigurand retinerea ei pe o perioada indelungata de timp.
Daca credeti ca v-ar putea interesa, va recomand acest site www.agromet.net

Va salut...si va doresc numai bine!

No comments:

Post a Comment